Atkrintamasis turas pradėtas nesėkme. Nadruvis : Smalininkai – 3 : 4. 2010 09 05

Rungtynėse su Smalininkais reguliariajame sezone žaidimas nesusiklostė. Buvo pralaimėta 1:5.  Smalininkų komanda stipri kraštiniais saugais, kurie yra greiti ir techniški, o centrinis puolėjas yra sunkiai pajudinamas dėl savo gabaritų. Tiesa sakant, Smalininkai nėra pats parankiausias varžovas mūsų komandai – sunku sekasi perkasti jų žaidimą.

Rungtynės buvo nukeltos į sekmadienį abipusiu susitarimu. Pradžia daug žadėjo – visai šalia vartų prasmūgiavo Vytautas Griškevičius ir Aistis Stanaitis. Atrodė, kad šis kartas nemeluos, tačiau po suirutės prie komandos vartų Smalininkų komandos lyderis Rytis Arkušauskas muša pirmąjį įvartį 8-ą pirmo kėlinio minutę. Jau po poros minučių antrąjį įvartį į mūsų vartus kala priešininkų centras Nidijus Janavičius – 2:0 gaunam į skudurus. Vėl po dviejų minučių krenta įvartis tik šį kartą jau į Smalininkų vartus. Pasižymėjo Vytautas Griškevičius. 15-ą minutę įvartį kala Giedrius Murauskas trumpam susikeitęs vietomis su Vytautu Griškevičium.

Labai rezultatyvus pirmas kėlinys ir labai atkakli kova nežadėjo lengvo pasivaikščiojimo ir antrajame kėlinyje. Ilgą laika rezultatas buvo stabilus. 28-ą minutę geltoną kortelę už žaidimą ranka gauna smalininkietis Saulius Dikša, na o po šešių minučių neleistinai prasižengia ir Kęstutis Gervylius, kuris gauna antrą geltoną kortelę ir per antrąsias atsakomąsias rungtynes nebegalės padėti savo komandai.

Tyla ilgai netruko – 44 minutę Rytis Arkušauskas muša trečiąjį įvartį. Laikas senka, tolimi šūviai neduoda naudos. Diskutuoti pradeda mūsų vienas geriausių žaidėjų Vytautas Griškevičius ir tai nepadeda, o trukdo. 47 min. netikėtai suklysta Smalininkų komandos gynėjas ir pasiunčia kamuolį  į savus vartus. Rezultatas lygus 3:3. Atrodo, kad išnešime bent jau neutralų rezultatą iš šių varžybų, tačiau po eilinės suirutės prie vartų paskutinį įvartį į mūsų vartus priešpaskutinę minutę muša Giedrius Girnevičius. Pralaimėjom…

Pikta, jog paskutinę minutę išleidome lygiąsias. Pikta, kad nebuvo dialogo, kalbėjimo tarp komandos narių. Žaidimas buvo toks kaip ir akvariume plaukiojančių žuvų. Nepadėjo nei geras vartininko žaidimas. Tenka pažymėti, kad komandos vadovas Mindaugas Vaitiekaitis ir Vytautas Bastys turėjo progas pakeisti rungtynių eigą, tačiau dėl technikos stokos nepasinaudojo šia galimybe.

Jei norime laimėti atsakomąsias rungtynes turime žaisti kaip komanda – šaukti, kalbėti, duoti pasą ir užmiršti asmeninę statistiką.

Atsakomosios rungtynes vyks rytoj Rugsėjo 11 d. 13 val. Smalininkų stadione.

Daugiau foto iš varžybų.

Comments are closed.