Joninių futbolo turnyras Kiduliuose

Trečiadienį Kidulių mokyklos stadione vyko tradicinis Joninių futbolo turnyras, kuris gyvuoja jau seniai. Šį turnyrą iki šiol rengdavo Kidulių “Elodenos” futbolininkai. Šiais metais tai padaryti pabandė Kidulių sporto klubas “Brig”.

A. Sinkaus nuotr. Gaila, kad Joninių taurė iškeliavo iš Šakių rajono.

Į turnyrą susirinko rekordinis keturiolikos komandų skaičius. Dalyvavo svečiai iš Jurbarko, Vilniaus, Šakių, Gelgaudiškio, Kriūkų. Iš Kauno futbolo federacijos atvyko teisėjų brigada, o tai iš karto garantavo aukštą varžybų lygį. Oras futbolui buvo tikrai geras, visų nuotaika šventinė. Į stadioną sirgalius viliojo ne tik graži futbolo šventė, bet ir gardus šašlykas, šaltas alus. Kol buvo traukiami burtai, šventę atidarė Gelgaudiškio ir Jurbarko “Vulkano” futbolo klubų mažieji futbolininkai. Tai buvo draugiškos parodomosios varžybos, kuriose pergalę šventė jurbarkiečiai.

Burtai suskirstė komandas į keturis pogrupius ir prasidėjo kovos. Pirmas netikėtumas užfiksuotas C pogrupyje, kur netikėtai iš kovos pasitraukė lydere laikyta Kidulių “Elodenos” komanda. Ją išstūmė Jurbarko “Mituvos” antra komanda. Daug netikėtumų pateikė ir Jurbarko “Vulkano” antra komanda, sudaryta iš perspektyvaus jaunimo, bet prasibrauti į finalinį ketvertą jai nepavyko. Taip varžybos po varžybų pradėjo aiškėti lyderiai. Jurbarko “Vulkano” pirma komanda ir Kriūkų futbolininkai šlavė savo varžovus nuo kelio jau nuo pirmų varžybų, ir kuo toliau tuo labiau visi tikėjosi šias komandas išvysti finale. Kriūkų komanda nugalėjo ir svečius iš Vilniaus, tituluotus “Mažosios statybos” futbolininkus, kurie nepasididžiavo ir atvyko į šią puikią šventę. Į finalinį ketvertą prasibrovė Gelgaudiškis, “Mituvos” antra komanda, Kriūkai ir “Vulkano” pirma komandos. Vėl buvo traukiami burtai ir pusfinaliuose komandos išsidėstė taip: Kriūkai-”Mituva” ir “Vulkanas”-Gelgaudiškis. Kriūkai jurbarkiečius pradėjo spausti nuo pirmų minučių ir jau netrukus pirmavo 2-0, Mituvos antra komanda savo padėtį dar labiau susikomplikavo po nesportinės ir tyčinės pražangos. Dėl to iš aikštės buvo išvarytas jų žaidėjas. Kriūkai pateko į finalą, o jų varžovais tapo, kaip ir buvo prognozuota, Jurbarko “Vulkano” pirmoji komanda, gana lengvai įveikusi Gelgaudiškio futbolininkus.

Buvo paskelbta pertrauka iki finalo varžybų, kad žaidėjai atgautų jėgas ir pasiruoštų lemiamai kovai. Gausus susirinkusių žiūrovų būrys nekantriai laukė atomazgos. Prasidėjo lemiamos varžybos, abi komandos dar nebuvo patyrusios pralaimėjimo ir puikiai suprato varžybų kainą. Du rungtynių kėliniai neišaiškino nugalėtojų, todėl buvo mušami baudiniai, tai finalą padarė dar įdomesniu žiūrovams. Po ilgos ir abiems komandoms varginančios baudinių serijos, pergalę šventė Jurbarkiečiai. Na, o mažąjį finalą laimėjo Gelgaudiškio futbolininkai nesunkiai įveikę Mituvos antrąją komandą. Visos dalyvavusios komandos buvo apdovanotos paguodos taurėmis ir diplomais, o pirmąsias tris vietas užėmusios komandos taurėmis ir medaliais.

Turnyro naudingiausiu žaidėju tapo kriūkietis Evaldas Garbauskas, jis buvo apdovanotas kamuoliu, o geriausiu vartininku išrinktas “Vulkano” vartų sargas, atrėmęs lemiamą baudos smūgį. Jis už tai gavo vartininko pirštines. Gaila, kad Joninių taurė iškeliavo iš Šakių rajono, bet šventė tikrai pavyko, visi liko patenkinti ir rezultatais, ir šventine nuotaika.

“Draugo” informacija

Na, o mūsų komanda pateko į stiprų pogrupį su Kriūkų, Vilniaus statybos ir Mituvos pirmąja komanda(jei neklystu).

Rezultatai:

Kriūkai : Nadruvis – 3:0

Vilniaus Statyba : Nadruvis – 3:0

Mituva : Nadruvis – 4:1.

Gaila, kad teko žaisti be keitimų ir nepavyko pasiekti geresnio rezultato.

Video rasite čia.

Comments are closed.