Kodėl vyrai negali gyventi be futbolo?

Apie amžiną vyrų meilę futbolui seniai žinome. Daugelis moterų jau susitaikė su tuo, kad mėgstamos komandos rungtynių jie neiškeis į nieką kitą pasaulyje. Vis dėlto kai kurias dailiosios lyties atstoves tai, kad jų mylimieji, stebėdami futbolo rungtynes, tarsi išnyksta iš šio pasaulio, vis dar žeidžia.

Taigi, kas lemia tokią didelę vyrų meilę futbolui?

Vyrai mėgsta laimėti.

Troškimas laimėti gimsta dar vaikystėje. Visi berniukai mėgsta lenktyniauti, varžytis, kas stipresnis ir ištvermingesnis. Jiems užaugus, pergalės troškimas niekur nedingsta. Suaugę vyrai ne mažiau azartiškai gainioja futbolo kamuolį po aikštelę, muša įvarčius, o tie, kurie nežaidžia, aktyviai palaiko mėgstamą komandą.

Vyrams reikia laiko sau.

Vyrams patinka stebėti sportininkus, jų varžymąsi tarpusavyje, tai, kaip jie demonstruoja savo ištvermę, jėgą, vikrumą. Tokiais momentais vyrai serga už kiekvieną savo mylimos komandos žaidėją. Jiems taip pat patinka žiūrint futbolą šiek tiek atsitolinti nuo žaidimo ir pamąstyti apie savo problemas, gyvenimą, pabūti su savimi.

Vyrus žavi komandos trenerio vaidmuo.

Visi vyrai norėtų pabūti futbolo komandos trenerio vietoje, duoti nurodymus žaidėjams, analizuoti praėjusių rungtynių klaidas, daryti tam tikras išvadas, ieškoti geriausios žaidimo taktikos. Žiūrėdami rungtynes vyrai nejučia ima įsivaizduoti, kad jie patys vadovauja rungtynėms.

Vyrams itin patinka aktyvūs žaidimai.

Futbolas – labai aktyvus ir intensyvus žaidimas, todėl jis patinka daugumai vyrų. Kiekvienas žaidėjas atlieka komandoje tam tikrą vaidmenį ir yra svarbus siekiant bendro tikslo – pergalės. Žiūrėdami rungtynes vyrai jaučia tam tikrą įtampą, išgyvena, kad viskas vyktų taip, kaip reikia, kad niekas nesutrukdytų jų komandai pasiekti pergalę.

Futbolas suteikia galimybę susirasti draugų.

Futbolas sujungia žmones, tos pačios komandos sirgalius iš skirtingų šalių ar įvairių tos pačios šalies vietų. Sirgaliai greitai užmezga draugiškus santykius, nes jie turi bendrų interesų. Matytas rungtynes jie gali aptarinėti valandų valandas.

Kaip neišnykti iš vyro akiračio futbolo rungtynių metu?

Jeigu nenorite likti nuošalyje, kai jūsų mylimas vyras žiūri futbolą, stebėkite rungtynes kartu – tegul jis mato, kad jūs taip pat domitės šia sporto šaka. Pasiteiraukite apie žaidimo taisykles, jis mielai pasidalins savo žiniomis. O pokalbius kitomis temomis atidėkite tinkamesniam laikui…

www.balsas.lt

Comments are closed.